Gebruikers interface update CV-Builder

CV-Builder heeft een nieuwe jasje gekregen. Naast lay-out technische verbeteringen hebben we de functionaliteit nog gebruiksvriendelijker gemaakt.

Wat is nieuw?

Welke verbeteringen zijn er aangebracht in de builder

Inline editing

Wijzigingen doorvoeren in je cv was eerder alleen mogelijk middels pop-up-velden (modals). We hebben ervoor gezorgd dat het wijzigen van content zo veel mogelijk “inline” gebeurd. Dit houdt in dat je gegevens wijzigt op de plek waar ze zijn weergegeven. Op deze manier heb je als gebruiker weer één klik minder nodig om een item aan te passen.

  • hover met je muis over een item (‘edit icon’ verschijnt)
  • klik het veld open
  • bewerkt de inhoud
  • klik enter of het ‘save-icon’
  • actie annuleren doe je door middel van de ‘ESC’-knop

CV selector

De selectie-box waarmee je het gewenste cv kunt selecteren is gewijzigd. In de eerste plaats hebben we de locatie aangepast en ervoor gezorgd dat deze continu in beeld is. Hierdoor is op ieder moment duidelijk welk cv je aan het bewerken bent. Ook hebben we meer informatie omtrent het cv gecombineerd (naam, lay-out, status, taal en datum). Via dit nieuwe element kun je makkelijk de toegang voor een professional regelen, een nieuwe versie aanmaken, een nieuwe lay-out aanmaken en de geselecteerde versie verwijderen.

Sticky sectie header

Om beter te kunnen zien in welke sectie je je begeeft hebben we de sectie-header ‘sticky’ gemaakt. Dit betekend dat gedurende het scrollen de betreffende header bovenin je scherm blijft staan. De toevoegknop is zo ook altijd makkelijk te bereiken.

Certificaat vs. Cursus

Zeker als het om een specialistisch cv gaat wil je onderscheid kunnen maken tussen (reguliere) cursussen en certificeringen. Meestal weegt een certificaat natuurlijk wat zwaarder, waarbij additionele informatie van belang is. Denk bijvoorbeeld aan ‘geldig tot’, unieke codering, instituut. Deze typering was al op te geven, maar in de CV-Builder was deze splitsing nog niet ondergebracht. Nu zijn beide opties daadwerkelijk als cv-sectie beschikbaar en is het onderscheid makkelijk te zien.

Verplichte velden

De update voorziet in de controle op verplichte velden. Naast ‘zichtbare velden’ die moeten terugkomen in de cv-builder is het nu ook mogelijk om specifieke velden te verplichten. Deze instelling kan worden toegevoegd aan de cv-layout.

Indien verplichte velden niet zijn gevuld wordt hiervan een melding gedaan als je het cv probeert in te dienen of goed te keuren.

Feedback

Laat ons weten wat je van deze update vindt. Jouw feedback bepaald onze agenda!

Mocht je tegen bepaalde zaken aanlopen dan vernemen we het natuurlijk graag. We staan altijd open voor ideeën of suggesties die de gebruiksvriendelijkheid ten goede komen. Hopende hiermee het gebruikersgemak van de CV-Builder nog beter te hebben gemaakt.