Overzichten definiëren, overzicht houden

EazyCV bevat verschillende overzichten van alle opgeslagen data. Meestal is een overzicht redelijk standaard ingericht, terwijl gebruikers juist vaak behoefte hebben aan specifieke informatie. Dit geldt voor alle overzichten die in EazyCV zijn ondergebracht.

Belangrijke overzichten

  • professionals (kandidaten, medewerkers of flexibele schil)
  • aanvragen (vacatures en opdrachten)
  • bedrijven en contactpersonen
  • bemiddelingen en aanbiedingen
  • plaatsingen
Gebruikers kunnen eenvoudig switchen tussen verschillende overzichten.

Sortering

De algemene sortering in deze overzichten is op basis van de laatste mutatiedatum. Zo staan de laatst bewerkte items altijd direct in beeld bij het openen van een overzicht. Ondanks dit logisch klinkt wil je in sommige gevallen exact het omgekeerde zien. Bijvoorbeeld alle kandidaten waar je juist heel lang niets mee heb gedaan. Op deze manier kun je een mailing opstellen met de vraag of ze nog beschikbaar zijn. Om dit op te lossen hebben we boven ieder overzicht verschillende sorteeropties .

Als gebruiker kies je zelf voor de gewenste sortering.

Search & select

Bij elk overzicht zijn de meest relevante zoek- en filteropties beschikbaar. Alle opties zijn op logische wijze ingedeeld d.m.v. specifieke tabbladen.

Combineer filters voor een wenselijke selectie.

Op deze manier kan een gebruiker een selectie maken op bijvoorbeeld alle ‘seniors’ met minimaal een ‘WO-opleiding’ met vakgebied ‘Development’ en niet verder dan ’50 km’ buiten ‘Amsterdam’. Afhankelijk van het aantal resultaten is het mogelijk om vervolgens criteria te verwijderen of juist toe te voegen om te komen tot een wenselijke selectie.

Mijn overzichten

Welke overzichten het meest relevant zijn, hangt af van het type gebruiker, betreffende rol en specifieke taken. Zo wil een recruiter de laatste sollicitanten in beeld hebben, terwijl een sales manager wil weten welke professionals beschikbaar zijn voor een klus. Om dergelijke inzichten met één klik te benaderen, kunnen overzichten worden opgeslagen.

Bewaar instellingen van overzichten die je regelmatig gebruikt.

De opgeslagen overzichten bevatten geen vaste set aan resultaten, maar enkel de gewenste instellingen (zoals sortering en filters). Als er morgen twee nieuwe zzp-ers beschikbaar komen, dan worden deze direct toegevoegd aan het overzicht.

Exporteren

Wil je als gebruiker de gegevens-set graag ontsluiten voor externe doeleinden dan is het mogelijk deze te exporteren naar Ms Excel. Dit biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om data verder te bewerken, analyseren of visualiseren.

Regelmatig worden optimalisaties en uitbreidingen van de filter-opties in EazyCV meegnomen in nieuwe updates. We proberen overzichten steeds functioneler en completer te maken. Ook zorgen we voor een snelle benaderbaarheid vanaf bijvoorbeeld het dashboard, zodat je meteen kunt doorlinken naar de meest relevante overzichten. Mocht je zelf aanvullende wensen of ideeën hebben dan denken we graag mee!