Voordelen van een online cv template.

Het ouderwetse cv-document is nog steeds de meest gebruikte vorm waarmee professionals worden aangeboden bij opdrachtgevers. Waarom? Tja, zo komt een cv ook binnen! Een paar aanpassingen in de opmaak, logo erboven en ‘klaar is kees’. Gewenning of misschien wel gemak? Het lijkt voor de hand liggend, maar is steeds minder van deze tijd. Waarom zou je de verschillende opties niet combineren? Dit artikel beschrijft een aantal voordelen.

Neem afscheid van talloze cv-documenten en -versies in verschillende mapjes.

Door de komst van Linkedin is het ‘online profiel’ gangbaar geworden. Logisch, want er is maar één versie die bijgewerkt hoeft te worden. Deze versie is eenvoudig beschikbaar voor belanghebbendeN. Uitgelichte skills worden meteen onder de aandacht gebracht en zijn voorzien van aanbevelingen of scores. Ook is gerelateerde informatie eenvoudig te koppelen of te linken.

Maak je cv dynamisch en opvallend en vooral goed leesbaar.

‘Word’ en ‘pdf’ zijn nog steeds de meest gebruikte bestandsformaten om cv’s voor te leggen bij opdrachtgevers. Meestal ZIJN ze ook in dit formaat toegevoegd aan een sollicitatie of inschrijving. Hoewel er steeds meer creativiteit te bespeuren valt blijft de inhoud vaak statisch. Hierdoor zijn cv’s van échte specialisten vaak lang en slecht leesbaar. Maak gebruik van de voordelen van online CV/Resume Templates. ”Ons advies: maak gebruik van de voordelen van een online CV”

 • Betere leesbaarheid door eenduidige structuur.
 • Gebruik van navigatie mogelijk (lees meer optie of tabjes).
 • Responsive weergave voor op tablet of smartphone
 • Call to action (CTA) voor snelle opvolging.
 • Gebruik cv’s als onderdeel van je branding-/marketingstrategie.
 • Laat zien dat jouw organisatie met de tijd meegaat.
 • Het cv-design is centraal te wijzigen voor alle cv’s.
 • Cv kan in verschillende lay-outs getoond worden.
 • Eenvoudig duplicaten maken voor specifieke aanvragen.
 • AVG/GDPR compliant aanbieden van cv’s.
 • Controle houden over verstuurde cv’s.
 • Zichtbaar of, wanneer en hoe vaak een cv is bekeken.

Je kunt de voordelen van een online cv benutten en tegelijk een download naar Word of pdf beschikbaar stellen. Op deze manier bedien je klanten die een document willen ontvangen. Daarbij is het natuurlijk altijd handig als je opdrachtgever een printversie van het cv heeft voor intern overleg.

Een goed leesbaar cv maken

Het liefst wil je alle opleiding, kennis en ervaring beschikbaar maken. Tegelijk weten we ook dat een hiring manager een cv razend snel scant. Is de eerste indruk ‘mwah’, dan verdwijnt het cv onderop de stapel. Zorg dat relevante zaken direct in het oog springen. Op basis van een online resume template is het mogelijk om je cv compact én volledig te maken.

Met een online resumé kun je de voordelen van html inzetten om dit te verwezenlijken. In een volgende artikel zullen we dieper ingaan op de mogelijkheden. Naast de technische voordelen van het online cv hebben we ook tips over het opbouwen en schrijven van een professioneel cv.

Je cv’s als visitekaartje

Als detacheerder verhuur je specialisten. Meestal staat deze vorm van dienstverlening uitgewerkt op hippe en smaakvol ingerichte websites. Het aanbod van specialisten zelf blijft vervolgens meestal beperkt tot lange lappen tekst met bedrijfslogo. Een gemiste kans als je het ons vraagt. Naast de technische voordelen van online aanbieden is het cv een uitgelezen kans om een sprekend visitekaartje af te geven. Zo laat je een opdrachtgever meteen weten dat er zorg is besteed aan de aanbieding. Vanuit je organisatie een vorm van branding, terwijl je je opdrachtgevers van gemak voorziet. Zo zorg je dat niet alleen je bedrijfssite, maar ook je aanbod in de smaak valt.

Controle op cv-profielen

Een cv per mail versturen naar een opdrachtgever, lijkt heel normaal. Sinds de AVG wetgeving van kracht is in mei 2018 is deze vanzelfsprekendheid toch in een ander daglicht komen staan. Je stuurt gegevens (permanent) naar één of meerdere mailboxen. De vraag is of deze veilig zijn en of ze regelmatig worden opgeschoond.  Daarbij stuur je steeds een aantal Mb’s als onnodige traffic en opslag naar een mailserver.

Eenmaal verzonden ben je de controle over je cv-gegevens kwijt. Naast de vraag wat er in de toekomst met uitgestuurde gegevens gebeurt, zijn hier ook vaak geen concrete afspraken over gemaakt. Het versturen van een link maakt het veel eenvoudiger om de AVG richtlijnen op te volgen. Je vraagt de betreffende contactpersoon namelijk eenmalig akkoord te gaan met een bondige verwerkersovereenkomst (en eventuele voorwaarden).

Zodra je een pdf hebt verzonden is het niet meer mogelijk een call-back te doen. Het voordeel van een link/url is dat je deze kunt deactiveren. Wij raden aan om dit bijvoorbeeld al na vier weken te doen, aangezien je er vanuit kan gaan dat de bemiddeling dan wel rond moet zijn.

Daarbij kun je tussentijds zien of de opdrachtgever gekeken heeft, hoe vaak en wanneer. Altijd handig om snel op te anticiperen.

Wil je weten hoe wij je cv’s kunnen omzetten naar online cv-template?

Neem contact op voor informatie.


Contact opnemen